Blog sitesi açmak için kullanabileğiniz birçok blog platformu var. Bazıları ücretsiz, bazıları ise premiumdur ve hepsi, hakkında blog yazmak istediğiniz şey için işe yarayan veya yaramayan çeşitli özellikler sunar.
En iyi Blog açma siteleri
Bu yazıda, bir blog sitesi açmak için kullanabileceğiniz en iyi blog platformlarını bir araya getirdik.
1. WordPress
WordPress.org, kendi blog sitenizi açmanıza olanak tanıyan açık kaynaklı bir blog platformudur. Kişisel bloglardan büyük haber sitelerine kadar İnternet üzerindeki web sitelerinin %43 kadarı WordPress altyapısını kullanıyor.
Bu platformu kullanmak için alan adı ile birlikte bir hosting planı satın almanız gerekecektir, ancak blog sitesi açma çabalarınızda başarılı olmanıza yardımcı olacak bir dizi özellikle birlikte gelir.
- Web sitenizin her yönü üzerinde %100 kontrol sunar.
- İşlevsellik ve tasarım için binlerce ücretsiz ve premium tema ve eklenti kullanarak genişletilebilir.
- Yerleşik SEO optimizasyonu sağlar.
- Siber tehditlere karşı yüksek güvenlik sunar.
- Güçlü medya yönetimine sahiptir.
2. Wix
Wix, küçük işletmeler ve kişisel blog sitesi açmak isteyenlere, site oluşturmanın kolay bir yolunu sunmak için tasarlanmış, barındırılan bir blog platformudur. Sürükle ve bırak teknolojisi sayesinde, sınırlı teknik becerilere sahip olanlar için bile site oluşturmak çok kolaydır.
Ayrıca Wix, HTML5 özelliklerine sahip tek sürükle ve bırak site oluşturucu olduğunu iddia ederek benzer blog platformları arasında öne çıkıyor.
- Site oluşturma için mobil uyumlu tasarım.
- Siteniz için ücretsiz ve güvenilir barındırma.
- 500'den fazla ek şablonla birlikte tek sayfalık web sitesi şablonları mevcuttur.
- Sınırsız web sayfası oluşturma.
- Sosyal paylaşım düğmesi özelliği.
3. Weebly
Weebly, rehberli bir kurulum, çevrimiçi ürünler satma yeteneği ve bir blogdan daha fazlasını oluşturmak için önceden tasarlanmış birçok ücretsiz tema ile birlikte gelen başka bir sürükle ve bırak blog platformudur. Weebly'nin güçlü sürükle ve bırak oluşturucusu ve kılavuzlu kurulumu ile sonuca daha hızlı ulaşırsınız, kodlama bilgisi de gerektirmez.
Özelleştirilebilir blog düzenleri, benzersiz bir web sitesi oluşturmaya yönelik içerik öğeleri ve arama sonuçlarında bulunmaya yönelik SEO optimizasyonu, standart Weebly özellikleridir.
- Tam genişlikte görüntü ve renkli arka planlar
- Slayt gösterileri, videolar ve dinamik içerikle tamamlanan özel başlıklar
- Weebly ile ücretsiz barındırma
- Çarpıcı görüntüler eklemek için yerleşik görüntü düzenleyici
- Sitenizin işlevselliğini genişletmek için 200'den fazla uygulamaya erişim
4. Joomla
Joomla, WordPress.org'a çok benzeyen, blog oluşturma özelliklerine sahip başka bir açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir. Bu, WordPress.org gibi alan adı ve hosting planı satın almanızı gerektiren bir çözümdür.
Bununla birlikte, Joomla çok güçlüdür, bir WYSIWYG tasarım düzenleyicisine sahiptir, bu nedenle herhangi bir kod bilmenize gerek yoktur ve dahil edilen reklam şeridi özelliğini kullanarak blogunuzdan para kazanma seçeneğiniz vardır.
- Sitenize tasarım ve işlevsellik eklemek için 8.000'den fazla uzantı sunar.
- Optimum yükleme hızları için yerleşik önbellek yönetimi vardır.
- Herhangi bir cihazda mükemmel site oluşturma için duyarlı tasarıma sahiptir.
- Blogunuz için medya yükleyebilmeniz ve kaydedebilmeniz için medya yönetimi sağlar.
- Optimize edilmiş SEO özellikleri vardır.
5. Medium
Medium ücretsiz blog platformudur. Twitter'ın kurucuları tarafından tasarlanan Medium'un kurulumu kolaydır ve site oluşturmak yerine blog oluşturmaya odaklanır. Bununla birlikte, yazmak için ciddi bir yer arıyorsanız, bu sizin için en iyi seçenek olabilir.
Medium, yazarlar için ücretsiz olduğu, web tasarımı veya teknik uzmanlık gerektirmediği ve gönderilerinin güzel bir şekilde biçimlendirildiği için blog yazarları arasında popülerdir.
6. Blogger
Bugün piyasadaki en uzun süreli ücretsiz blog oluşturma platformlarından biri olan Blogger'ı seçerseniz sorunsuz bir deneyim yaşarsınız. Google çalışanları tarafından oluşturulan bir Blogger hesabı almak ve blogunuzu kurmak çok kolaydır. Bu platformda Google AdSense'i kullanabilir ve blogunuzdan para kazanabilirsiniz. İyileştirmeler yapmak için yerleşik analizlere erişebilir ve hatta daha derinlemesine bir analiz için blogunuzu doğrudan Google Analytics'e bile bağlayabilirsiniz. Bu platformda ister kendi alan adınızı, isterseniz size sağlanan ücretsiz blogspot.com adresinden alt alan adını kullanabilirsiniz.
7. Tumblr
Tumblr, sosyal medyayla ilgili her şeye güçlü bir şekilde odaklanan bir mikroblog platformu olarak kabul edilir. Kullanımı ücretsizdir ve içerik genellikle kısa olduğundan okuyucuların içeriği sıkılmadan okumasını kolaylaştırır. Tumblr üyeleri, sevdikleri blogları kontrol panellerinde toplar ve istedikleri zaman içeriği okurlar. Ek olarak, beğendiğiniz içeriği kendi blogunuzda yeniden yayınlayarak takipçi sayınızı artırabilirsiniz.
WordPress.org tarafından sunulan WordPress.com, tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan temel bir blog platformudur. WordPress.org blog platformundaki gibi alan adı ve hosting planı satın almanıza gerek yoktur, ancak WordPress.org çözümünden farklı olarak, eklentileri kullanarak blogunuzun tasarımını ve işlevselliğini genişletemezsiniz. Bunun yerine, hala yeterli olan yerleşik özelleştirmeleri kullanabilirsiniz.