Bir WordPress sayfasını kendinize göre özelleştirmek ister misiniz? Bunun için kodlama bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Kodlama öğrenmek zordur ve emek gerektirir. Bu yüzden, nispeten daha kolay olduğu için öncelikle HTML ve CSS öğrenmeye başlamalısınız.
Bu araçlar sizi çok yetenekli bir WordPress geliştiricisi yapmaz. 30 günde HTML ve CSS öğrenmenize de yardımcı olmaz. Yine de, HTML ve CSS öğrenmek için en temel, basit ve etkili kılavuzlardan biridir.
Elbette, HTML ve CSS bilgisine sahip olmak sizi bir kodlama uzmanı yapmaz! Ancak bu, geliştirici olma serüveninin ilk adımı olabilir.
HTML ve CSS
HTML ve CSS bir programlama dili değildir. HTML bir işaretleme, CSS ise bir biçimlendirme dilidir. Bu nedenle hem HTML hem de CSS'de ustalaşmanız sizi programcı yapmaz! Yine de, bu iki temel dili kullanmadan basit bir web sitesi kuramazsınız. Neyse ki, her ikisi de sezgiseldir ve öğrenmesi basittir! Birçok HTML ve CSS eğitmeni, bu dilleri öğrenmek için yaklaşık 30 günün yeterli olduğunu iddia ediyor. Aslında, temel bilgileri öğrenmek mümkündür, ancak yalnızca 30 günde karmaşık HTML sayfaları oluşturmazsınız.
HTML ve CSS öğrenmeye nasıl başlanır?
HTML ve CSS öğrenmek için çok sayıda kaynak var ve bunların çoğu ücretsizdir. Birkaç gün içinde HTML ve CSS öğrenen bazı öğrencilerin aksine, HTML ve CSS'nin tüm özelliklerini keşfetmek için zamana ihtiyacınız var.
HTML ve CSS öğrenmek için kaynaklar
HTML ve CSS üzerine birçok öğretici, milyonlarca saatlik video ve sayısız blog gönderisi yalnızca bir tık ötenizdedir. İhtiyaçlarınıza uygun öğrenme kaynağını bulmak ise zaman alır. Aşağıdaki HTML ve CSS kaynakları listesi kapsamlı değildir, ancak size yardımcı olabileceğini düşündük.
1. freeCodeCamp
Kendi kendini yetiştirmiş bir geliştirici veya mühendis olmak istiyorsanız, bu etkileyici öğrenme merkezini kaçırmamalısınız. Kelimenin tam anlamıyla, web sitesi oluşturmaktan yapay zekaya kadar tüm dijital becerileri kapsayan yüzlerce öğreticiye sahiptir. Elbette, HTML ve CSS öğrenmeye ayrılmış özel bir bölüm de (Responsive Web Design) vardır. Bir dizi basit açıklama değil. Çok pratik yaparak web siteleri oluşturmayı öğrenirsiniz.
Web tasarımını öğrenmek için fazla para harmamalısınız. YouTube bazı durumlarda en iyi eğitmen olabilir. Örneğin, bu YouTube videosu oldukça kapsamlıdır ve bu iki dili tanımanız için yeterlidir. Sizi daha ileri gitmek için pratik yapmaya zorlamadığının farkında olun. Yine de en sevdiğiniz metin düzenleyiciyi kullanmanız ve öğreticiyi izleyerek kod yazmanız önemle tavsiye edilir.
3. W3Schools
W3School, kodlayıcılar için en eski kaynaklardan biridir. HTML ve CSS gibi her iki dil hakkında her şeyi öğrenmek için kısa dersler içeren bağımsız bölümlere sahiptir. Bu kaynak özlü açıklamalar, kısa öğreticiler ve uygulama oturumlarının mükemmel karışımından oluşur. JavaScript, Python, SQL, PHP, C++ veya Java gibi diğer birçok dili öğrenmek için W3Schools'u kontrol edin.
4. HTML
Bu web sitesi size, HTML ile ilgili her şeyi öğretmeye odaklanmıştır. Giriş dersini okuyarak başlayın. Noktasına kadar en kritik yönleri kapsıyor. Ardından, tüm HTML etiketlerini inceleyin; bunlar, menüde alfabetik olarak gösterilir. Nitelikler de eşit derecede önemlidir ve bunları nasıl doğru şekilde kullanacağınızı kontrol edebilirsiniz. Son olarak Tutorials bölümünde pratik yapabilir ve bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz.
Google, geliştiricilerin web tasarımı alanındaki yeniliklerden haberdar olmalarına yardımcı olmak için bu platformu oluşturdu. Sınıflar etkileşim açısından yetersiz kalıyor, ancak bu tek olumsuz yönü. CSS giriş sınıfını şiddetle tavsiye ediyorum, CSS hakkında bilmeniz gereken her şeyi derinlemesine kapsayan harika bir kaynaktır. Becerilerinize ve deneyiminize bağlı olarak, Learn Responsive Design ve Learn PWA sınıfları, modern dijital varlıkları nasıl oluşturacağınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.
6. Coursera
Akademik bir otoriteden web siteleri oluşturma hakkında bilgi edinmek ister misiniz? Coursera'daki Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki bu öğreticiye bir göz atın. Beş kurstan oluşur:
- HTML5'e giriş;
- CSS3'e giriş;
- Statik Restoran Sitesini Kodlamak;
- Javascript'e giriş;
- Web uygulamaları oluşturmak için Javascript kullanma.
Aslında, JavaScript öğrenmenizi gerektiren iki kursu vardır. Ancak, ilk sınıflar HTML ve CSS'nin en son sürümleriyle ilgilidir. Bunlara göz atın ve ardından JavaScript sınıflarına göz atmayı seçebilirsiniz. JavaScript, HTML ve CSS'yi sağlam bir şekilde kavradıktan sonra çoğu geliştirici tarafından öğrenilen bir sonraki dildir.